Reparatii si refil cartuse de imprimanta

Sfaturi pentru cartuse laser (cu toner):

Nu scoateti cartusul din imprimanta sau copiator decat atunci cand este gol si transportul lui sa se faca cu atentie deoarece orice lovire, sau actiune mecanica, poate distruge cilindrul si alte componente ale cartusului. Nu expuneti cartusele laser la lumina. Cilindrii sunt fotosensibili si se deterioreaza. Nu atingeti cilindrul fotosensibil. Nu rotiti cilindrul fotosensibil fortand pinioanele.

Se pastreaza in pungi negre, in locuri ferite de lumina, intunecoase si fara umezeala. Inainte de a le introduce in imprimanta cartusele trebuie “agitate” cateva secunde.

Sfaturi pentru cartusele inkjet (cu cerneala):

Nu lasati cartusele sa se usuce in imprimanta. Reumpleti-le atunci cand incep sa tipareasca cu intreruperi. Este recomandabila reumplerea cartuselor intr-un interval cat mai scurt dupa ce acestea s-au golit. Cartusele golite nu trebuie tinute in afara imprimantei pentru o perioada mai mare de 24~48 de ore, in acest mod evitandu-se uscarea si infundarea duzelor capului de printare. Niciodata nu se aplica scotch sau orice alta banda adeziva pe capul de printare, aceasta manevra poate conduce la deteriorarea irecuperabila a cartusului. Nu atingeti contactele sau circuitele electronice. Recomandam sa se impacheteze in hartie pentru a fi transportate corespunzator la punctul de reincarcare.

Nu uitati sa indepartati banda autoadeziva de pe cartus inainte de introducerea in imprimanta. Pentru rezultate optime la imprimare, dupa introducerea in imprimanta a cartusului, se recomanda efectuarea procedurii „curatare cartus”.

Este recomandata utilizarea imprimantei de cel putin 2 ori pe saptamana.

Ne gasiti si pe:
  • Neosoft Grup - Reparatii calculatoare, laptopuri, imprimante